Privatlån

billånet

När man talar om lån så är det första folk egentligen kommer att tänka på det som egentligen kallas privatlån. Ett privatlån är ett lån som du kan ta utan säkerhet och egentlig anledning – det kan vara ett lån för att renovera köket eller ett tillskott för att köpa bil och är helt baserat på din ekonomi och betalningsförmåga. Jämför i listan nedan och hitta bästa räntan redan idag! Lycka till!

Vad är fördelen med ett privatlån?

Bolån, billån eller smslån. Är inte alla egentligen samma sak? Privatlån är den mest generella lånetermen av dem alla och det är för att det är ett lån som banken erbjuder dig utan egentlig säkerhet i form av en bostad eller en borgenär (person som går i god för dig) för att godkänna ett lån. Det baseras på din inkomst och en återbetalningsplan upprättas när du tar lånet. Man kan ta ett privatlån av många olika anledningar.

Det vanligast är om man har många spridda krediter eller andra små skulder där man istället kan bunta ihop allt i ett större privatlån till en bättre ränta (och kreditgivaren eller banken får då hela ränteavkastningen vilket är en fördel för dem) – helt enkelt en win – win situation! Vi rekommenderar ett privatlån framför att ta ett smslån eller andra lån med väldigt höga räntor, privatlån är något som är väl använt och alla banker kan erbjuda dig någon form av privatlån. Jämför räntorna ovan för att hitta bäst för dig.

Spara pengar med privatlån

En viktig aspekt som man oftast glömmer bort när man har skulder är att man betalar olika räntor hos många olika företag som gett en kredit. Här gäller samma princip som med all övrig privatkonsumtion – samlar man mer av sin ekonomi på ett och samma ställe så får man bättre villkor och bättre priser. Samlar du t ex din privatekonomi, bostadslån och företagsekonomi på en och samma bank så brukar du oftast få bra rabatter på ditt bolån och gratis avgifter på övriga konton.

När det kommer till privatlån så är det ett ypperligt verktyg för att samla onödigt höga ränteutgifter på andra sorters lån som t ex smslån eller snabblån. Om du samlar dessa på en bank eller en ensam kreditgivare så kommer de oftast ge dig bättre, tydliga villkor men också en lägre ränta för att de tjänar mer i faktiska kronor än om du bara skulle tagit ett litet lån. Se till att du ser över möjligheten att samla alla dina högräntelån under ett privatlån!