Snabblån

sms_lan

Snabblån som även i folkmun kallas för smslån är ett mindre lån och som man hör på namnet så går det väldigt snabbt att ansöka om lånet och sedan få pengarna på kontot. Och även om det är sms lån som är det vanligaste namnet så är det sällan som man tar lånet via sms längre. Idag när alla har internet i telefonerna samt via dator så är det här som de flesta låneansökningarna sker. Och det är bra då det är betydligt lättare att göra en jämförelse nu.

Enkelt att ansöka

Det gör att man kan spara pengar genom att välja något av de billigare lånen istället för att bara skicka ett sms till samma bolag hela tiden och på så vis förmodligen betala ett högre pris än man borde. Fördelen med snabblån är att ansökan är väldigt enkel och går väldigt snabbt. Det enda man behöver göra är att välja det bolag man tycker passar och gå in på deras hemsida. Väl där så fyller du i uppgifter om dig själv samt vilken storlek du vill ha på lånet.

Därefter så är det bara skicka in ansökan och vänta på svar. Ofta får man detta svar inom en timme och om man accepterar det pengarna inom en bankdag. Just detta är fördelen med snabblån att man får pengarna väldigt snabbt om det är så att man befinner sig i en ekonomisk kris som måste lösas direkt.

Kan du ta ett snabblån?

Snabblån går som vi skrev ovan väldigt snabbt att får. Så är det så att man har en mindre ekonomisk kris där man verkligen är i akut behov av pengar så är snabblån verkligen något man bör ta en titt på. Det är ett problem bara och det är att lånet är väldigt kort och kostar förhållandevis mycket. Det gör det otroligt viktigt att du kollar igenom din ekonomi innan du tar lånet så att du vet att du får in pengar på kontot innan lånet ska betalas tillbaka så att du inte hamnar i en situation  där återbetalning blir försenad.

Då dessa bolag är väldigt snabba med att lägga på avgifter vid förseningar. Har du bara koll på detta och vet att pengar kommer in så finns det egentligen bara ett fåtal krav på dig som söker. Och det är att du måste vara minst 18 år gammal, svenskmedborgare med svenskt personnummer och att du har någon form av inkomst under året. Kraven på årsinkomsten är dock ofta väldigt låg och tjänar du bara mer än 20 000 kronor så brukar det vara lugnt.

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning är något som de flesta inte tror är möjligt. Och hos en hel del bolag är det inte det. Men just när det gäller snabblån så finns det faktiskt en drös med bolag som accepterar ansökningar med betalningsanmärkning så länge som dem inte har någon aktiv skuld hos kronofogden. Det är som sagt inte alla bolag som gör detta men kollar du i jämförelsen ovan så ser du några bolag som gör detta. Snabblån är som jag redan sagt ett litet speciellt lån.

Och det finns ett par saker som är väldigt utmärkande för lånet som jag har tänkt att nämna här nedan. Snabblån är ett väldigt dyrt lån om det är så att man jämför med andra lån som privatlån eller bolån. Bolagen som ger ut snabblån använder sig utav en fast avgift som för ett normalt lån på ett par tusenlappar uppgår till några hundralappar. Det låter inte så mycket men den effektiva räntan är skyhög och uppgår till hundratals procent. Men tar man bara lånet ett fåtal gånger så är det klart så att priset är överkomligt.

Främst för små belopp

Snabblån är ingenting för den som är i behov av stora pengar då beloppet på ett lån normalt sett ligger i intervallet 500 kronor upp till 5000 kronor.  Är man en återkommande kund så brukar möjligheten finnas till ett större lån som kan uppgå till 10 000 kronor. Det skiljer något från bolag till bolag dock.  Låneperioden för ett snabblån är även det något som är väldigt utmärkande. Som man hör på namnet så handlar det om snabba pengar men det är också väldigt kortvarigt. Ett normalt lån ligger nämligen bara på 30 dagar.

Är det så att man är en återkommande kund med ett av de större lånen så brukar det finnas möjlighet att utöka denna period till 60 eller 90 dagar. Det gör dock att kostnaden ökar. Det är väldigt enkelt att ansöka om lånet och det är en otroligt snabb handläggningstid. Detta och det faktum att det ställs väldigt låga krav på den som söker gör det möjligt för flera att ta hjälp utav detta lånet för att lösa sina problem.